Tεχνική PRGF (Plasma Rich in Growth Factors)
Τι είναι η τεχνική PRGF-ENDORET :
Όταν υποστούμε κάποιο τραυματισμό,το ανθρώπινο σώμα απελευθερώνει πρωτεΐνες (κυτταρικά μηνύματα) για να υποκινήσει τη διαδικασία επούλωσης. Η τεχνική PRGF-ENDORET απομονώνει από το πλάσμα τις πρωτεΐνες που είναι υπεύθυνες για τη θεραπεία της οστικής ή ιστικής αναγέννησης. Μόλις εφαρμοστεί μια θεραπεία στη περιοχή, η διαδικασία ανάπλασης επιταχύνεται.
Για να πραγματοποιηθεί αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητο να ληφθεί μια μικρή ποσότητα αίματος του ασθενούς και με τη διαδικασία της φυγοκέντρησης να εξαχθεί το πλούσιο σε πρωτεΐνες-αυξητικούς παράγοντες πλάσμα. Αυτό το πλάσμα ενσωματώνεται,όπου η θεραπεία ή η ανάπλαση ιστών ή οστών απαιτείται.

Υπάρχουν αντενδείξεις ;
Aυτή είναι η μόνη τεχνική που χρησιμοποιεί αυτόλογους μηχανισμούς από το ίδιο το σώμα του ασθενή. Με δεδομένα αποτελέσματα σε περισσότερους από 10.000 ασθενείς σε διαφορετικούς κλάδους της ιατρικής, αυτή η διαδικασία μπορεί να θεωρηθεί αυτομόσχευμα, δεδομένου ότι χρησιμοποιεί τις πρωτεΐνες του ίδιου του ασθενούς που είναι υπεύθυνες για τη πραγματοποίηση και την επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης.
Η θεραπεία PRGF-ENDORET μπορεί να εφαρμοστεί στους περισσότερους ασθενείς και συστήνεται ειδικά σε άτομα με προβλήματα επούλωσης ή σε άτομα που έχουν ανάγκη από υποκίνηση οστικής ή ιστικής αναγέννησης όπως στη περίπτωση καπνιστών και διαβητικών.
Με τη βοήθεια του PRGF-ENDORET μπορούμε κατάλληλα να υποκινήσουμε την ανάπτυξη οστών και ιστών μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, τραυματισμούς, laser, peeling κ.ά. και ταυτόχρονα να επιτύχουμε γρήγορη επούλωση.
Τι επιτυγχάνουμε ;
-
Χρήσεις στην Οδοντιατρική
-
Οστική αναγέννηση στις περιοχές μετά την εξαγωγή
-
Οστική αναγέννηση γύρω από τα μοσχεύματα
-
Αναγέννηση στα οστικά ελλείμματα
-
Αναγέννηση των περιοχών μετά από εξαγωγή κύστεων
-
Βελτιωμένη οστική ενσωμάτωση των εμφυτευμάτων
-
Γρηγορότερη επούλωση πληγών
-
Αναγέννηση ουλικού ιστού
Χρήσεις στην Ιατρική :
-
Πλαστική Χειρουργική
-
Δερματολογία
-
Οφθαλμολογία
-
Ορθοπεδική
-
Τραυματολογία κ.ά.
